Meubels en andere handgemaakte producten

Op deze pagina zijn vooral producten te zien die ik tijdens mijn opleiding meubelmaken op een ambachtelijke wijze heb vervaardigd. 

Klok

Deze klok heb ik als een groepsopdracht gemaakt, het ontwerp was van een groepsgenoot en gezamenlijk hebben we vier identieke klokken gemaakt.

Bijzettafel

Ook dit was een opdracht tijdens mijn opleiding meubelmaken, het meest uitdagende deel van dit meubel is dat elke poot met een andere houtverbinding bevestigd moest worden. Hier heb ik onder andere de Slisverbinding en zowel de open- als gesloten pen en gatverbinding gebruikt.

Sidetable

Deze opdracht was het maken van een sidetable met vooraf bepaalde maten, het verdere ontwerp was vrij, ik heb er voor gekozen om te werken met kleine aluminium profielen als verbindingsstukken voor de poten.

Wangenmeubel

Het ontwerp van dit meubel was helemaal vrij, een eis was wel dat er twee duidelijke zijkanten op het meubel zitten, ook moest er een combinatie van gelakt MDF en fineer gebruikt worden. Ik heb voor de combinatie hoogglans zwart en Zebrano fineer gekozen.

Salontafel

Deze salontafel was mijn examenmeubel waarmee ik mijn opleiding Kaderfuntionaris Meubelindustrie en Interieurbouw positief heb afgerond. De basis is van MDF en de rondingen zijn gerealiseerd met behulp van buigmultiplex. De voor- en achterzijde zijn beplakt met Wengé fineer en de rest is hoogglans afgelakt. In de bovenzijde heb ik LED-lampjes gemonteerd, welke ik heb afgedekt met een glasplaat.

Diamant van cement

Dit is een privé project geweest, het idee was om deze delen te 3D printen en hier vervolgens een diamant gevormd product mee te gieten, met bijvoorbeeld cement. Het resultaat is uitstekend geworden, wat nabewerking is wel nodig omdat de lagen van het 3D printen te zijn. Dit is al te verbeteren door de matrijsdelen met een kleinere laagdikte te printen dan 0,4 mm welke ik heb gekozen voor de kortere printtijd.